Vinkkejä & inspiraatiota
Vinkkejä pensasaitaleikkurin valintaan
Vinkkejä pensasaitaleikkurin valintaan

Vinkkejä pensasaitaleikkurin valintaan

Kannattaa investoida hyvään pensasaitaleikkuriin, jos mikäli puutarhassasi on villiintynyt pensasaita tai pieniä koristepensaita, jotta ne pysyvät kauniina ympäri vuoden. Muutama asia on hyvä ottaa huomioon mallia valitessa. Olemme koonneet tähän parhaat vinkkimme. 

Aloita siitä, mitä leikataan
Omien tarpeiden pohtiminen on tärkeää. Mitä leikataan ja kuinka suuren alan se vie puutarhassasi? Tämä määrittelee sinulle ja sinun puutarhaasi sopivan leikkuuterän pituuden, leikkuuleveyden ja toiminnon valinnan. Riittääkö käsikäyttöinen pensasaitaleikkuri vai tarvitsetko tehokkaamman ja jykevämmän laitteen? 

Leikkuuterän valinta   
Pensasaitaleikkureita on saatavana sekä yksi- että kaksipuolisesti hiotuilla leikkuuterillä. Valitse malli leikkuun tarkoituksen mukaan. Onko tavoitteena muotoilla pensasaita pehmeälinjaiseksi? Valitse silloin kaksipuolisesti hiottu leikkuuterä. Mikäli leikkaat suoraan, suuria alueita ja siistit pensasaitaa, on yksipuolisesti hiottu leikkuuterä parempi valinta. 

Leikkuuterän pituus 
Terän pituus on tärkeä mallia valitessa. Pitkä terä leikkaa nopeasti ja suuremman alueen kerralla. Mikäli pensasaita on erittäin leveä, valitse mahdollisimman pitkä terä. Pensasaitaleikkuri tulee raskaammaksi mitä pidemmän terän valitset.

Leikkuuleveys
Leikkuuterän pituus ja leikkuuleveys sekoitetaan helposti keskenään. Leikkuuleveys viittaa terien väliseen etäisyyteen ja ratkaisee, kuinka paksuja oksia pensasaitaleikkuri voi leikata. Mitä suurempi leikkuuleveys pensasaitaleikkurilla on, sitä paksumpia ja haastavampia oksia se pystyy leikkaamaan. 

Säännöllinen leikkuu 
Mikäli leikkaat säännöllisesti, valitse malli, jossa on tärinänvaimennusjärjestelmä. Se on työskennellessä hellävaraisempi käsivarsille ja käsille. 

Pitkävartiset pensasaitaleikkurit ja pensasleikkurit
Valitse pitkävartinen pensasaitaleikkuri, mikäli sinun tarvitsee ulottua erityisen korkealle. Käännettävä terä helpottaa pensasaidan yläosan leikkaamista – etkä tarvitse käyttää tikkaita. Kätevää ja ennen kaikkea ergonomista. Leikkaatko vain pieniä pensasaitoja ja pienilehtisiä pensaita? Akkukäyttöinen pensasaitaleikkuri sopii siihen täydellisesti. Kompakti ja kätevä.

Akkukäyttöisen pensasaitaleikkurin edut
Akkukäyttöisessä pensasaitaleikkurissa on monia hyviä etuja. Johdottomat pensasaitaleikkurit eivät tarvitse pistorasiaa, ne ovat kevyempiä ja niiden melutaso on miellyttävämpi – sekä sinulle että naapureillesi. Akkukäyttöinen laite ei aiheuta päästöjä. Käyttöaika on rajallinen, mutta riittää hyvin normaalikokoisen puutarhan leikkaamiseen. 
 

suositellut tuotteet

HSA 60
PENSASLEIKKURI
HLA 56
Pensasaitaleikkuri

Saatat pitää myös näistä