Vinkkejä & inspiraatiota
Näin puhdistat ja huollat pensasleikkurisi

Näin puhdistat ja huollat pensasleikkurisi

Jotta pensasleikkuri toimii oikein, se on puhdistettava aina käytön jälkeen ja huollettava säännöllisesti. Tässä jutussa STIHL Nordenin tuotekoordinaattori Niclas Zetterberg jakaa parhaat vinkkinsä, joiden avulla pensasleikkuri pysyy huippukunnossa – riippumatta siitä, onko kyseessä akku-, polttomoottori- vai sähkökäyttöinen malli.

Tarkistuslista: ennen käyttöä 

  • Tarkista, että pensasleikkurin kaikki osat ovat ehjiä. Jos pensasleikkuri on sähkökäyttöinen, tarkista erityisesti johdon kunto. Jatkojohtoa käytettäessä on tärkeää valita maadoitettu malli, jonka poikkipinta-ala on 1,5 mm² ja joka soveltuu ulkokäyttöön. Muista myös, että useita jatkojohtoja ei tule käyttää peräkkäin, sillä tämä voi vaurioittaa moottoria.
  • Toimivatko kaikki turvalaitteet oikein? 
  • Varmista, että ilmanottoaukossa ei ole esimerkiksi lehtiä tai oksia.
  • Onko terät teroitettava tai vaihdettava?

Tarkistuslista: käytön jälkeen

  • Kuivaa pensasleikkuri kostealla liinalla.
  • Muista suihkuttaa terään esim. STIHL Superclean -puhdistussprayta, joka irrottaa tehokkaasti lian, öljyn ja pihkan pensasleikkureiden teristä ja leikkuutyökaluista.
  • Säilytä pensasleikkuri kuivassa paikassa. 
  • Jos kyseessä on akkukäyttöinen malli, lataa akku säilytyksen aikana. Näin laite on heti valmis käyttöön, kun tarvitset sitä seuraavan kerran. 

Säännöllinen huolto takaa toimivuuden

Jos käytössä on polttomoottorikäyttöinen pensasleikkuri, terien ja säätimien tarkistamisen lisäksi sytytystulppa, polttoainesuodatin ja ilmansuodatin on vaihdettava koneelle määritetyn huolto-ohjelman mukaisesti. Huoltoväli käy ilmi pensasleikkurin mukana toimitetusta käyttöoppaasta.  

Jos et aio käyttää polttomoottorikäyttöistä pensasleikkuriasi vähintään kolmeen kuukauteen, tyhjennä polttoainesäiliö. Polttoaineeksi hyvä vaihtoehto on kaksitahtimoottoreille tarkoitettu alkylaattibensiini, esimerkiksi STIHL 2T MotoMix, joka kestää pitkään ja jonka seosöljy voitelee moottorin eikä nokea osia. 

Jos et ole varma siitä, miten pensasleikkuri tulee huoltaa, voit huollattaa sen lähimmällä jälleenmyyjälläsi ja varmistaa näin ihanteellisen toimivuuden. Voit myös vaihtaa ilmansuodattimen ja sytytystulpan helposti itse pensasleikkurin mukana toimitetun yhdistelmäavaimen avulla. Service Kit 46 sisältää pahvikoukun, jolla voi kätevästi nostaa polttoainesuodattimen. Muita työkaluja ei tarvita. Pakkauksessa on QR-koodi, jonka avulla voit avata lyhyen ohjevideon. 

Onnea matkaan! 
 

suositellut tuotteet

HSA 56
PENSASLEIKKURI
HLA 66
PENSASAITALEIKKURI

Saatat pitää myös näistä