Vinkkejä & inspiraatiota
Miten pensasaita leikataan
Näin leikkaat pensasaidan

Miten pensasaita leikataan

Suurin osa haluaa tiheän ja upean pensasaidan riippumatta siitä, toimiiko se tilanjakajana, tuulensuojana vai näkösuojana. Katso täältä kuinka usein pensasaita tulee leikata, kuinka se leikataan suoraan ja miksi A-muoto on niin tärkeä pensasaidoista puhuttaessa.

Leikkaa vähän ja usein

Tiheän pensasaidan salaisuus on, että se leikataan usein ja vähän kerrallaan. Mikäli haluat korkean pensasaidan, anna sen kasvaa haluttuun korkeuteen ja muotoile se vasta sitten. Tämä voi vaihdella pensaslajin mukaan. Siksi suosittelemme, että tarkistat asian puutarhurilta. Tutustu pensasaitaleikkureihin täällä.

A-kirjaimen muotoinen leikkuu tekee pensasaidasta tiheän

Leikkaamalla pensasaidan alhaalta ylöspäin kapenevaksi, sivuprofiililtaan A-kirjainta muistuttavaksi, auringonvalo tavoittaa kaikki oksat ja aidasta kasvaa tiheä ja kaunis.

Käytä narua

Käytä narua varmistaaksesi, että leikkaat pensasaidan suoraan. Sen jälkeen voit keskittyä pelkästään leikkuutekniikkaasi.

Haketa oksat hakkurilla

Kätevä tapa päästä eroon oksista ​​ja samalla palauttaa ravinteita maaperään on hakettaa ne hakkurilla. Laita kompostimateriaalia pensasaidan alle, jolloin aidasta tulee erityisen vihreä ja kaunis.

Puhdista terä

Muista suihkuttaa terään esim. STIHL Superclean -puhdistussprayta, joka irrottaa tehokkaasti lian, öljyn ja pihkan pensasleikkureiden teristä ja leikkuutyökaluista. Suihkuta ainetta jokaisen käytön jälkeen ja käynnistä sen jälkeen laite hetkeksi.

Onnea matkaan!

 

suositellut tuotteet

HSA 56
PENSASLEIKKURI
GHE 140 L
PUUTARHAHAKKURIT

Saatat pitää myös näistä