Vinkkejä & inspiraatiota
Nurmikkokoulu – näin pelastat nurmikon kuivumiselta kesällä

Nurmikkokoulu – näin pelastat nurmikon kuivumiselta kesällä

Vihdoinkin on kesä ja saamme nauttia auringosta ja lämmöstä. Se tarkoittaa myös vähäistä sademäärää ja kuivia jaksoja, mikä on haasteellista nurmikolle. Oletko huomannut nurmikon alkavan kellastua? Gräspoddenin Melker ja Erik antavat täällä parhaat vinkkinsä nurmikon hoitoon kuivan kesän aikana.

Leikkuukorkeuden säätäminen 

Kannattaa pitää silmällä sääennustetta nurmikon palamisen välttämiseksi. Ennen helleaaltoa kannattaa antaa ruohon kasvaa hieman korkeammaksi. Näin ruoho säilyttää enemmän kosteutta. Mikäli sinulla on robotti, sen ei välttämättä tarvitse leikata yhtä usein. Kesällä kannattaa myös säätää leikkuukorkeutta. Korkeahko ruoho toimii myös aurinkosuojana ruohonkorsille, jotka eivät saa vahingoittua.

Kastele sateella

Meidän tulee säästää tärkeintä ravintoainettamme. Vesijohtovettä ei siksi mielellään tulisi käyttää nurmikon kasteluun etenkään silloin, kun paikallinen suositus on olla käyttämättä sitä. Kasteluun kannattaa käyttää muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi sadevettä. 

Kun kastellaan, kastellaan harvemmin mutta reilusti. Vähäinen kasteleminen päivittäin edistää vain tauteja ja lyhyitä juuria, jotka tottuvat siihen, että vesi on pinnassa. Siksi on hyvä kastella sateella. Aamut ovat paras aika kastella, ja kastelua kannattaa välttää keskellä päivää, jolloin aurinko on korkeimmillaan. Silloin suuri osa vedestä haihtuu.

Trampoliini ja vesilelut voivat auttaa nurmikkoa 

Trampoliinia voi käyttää puutarhassa aurinkosuojana. Siirrä trampoliini sinne, missä aurinko paahtaa eniten, ja varjosta kaikkein alttiimmat alueet. Anna lasten leikkiä vesileluilla nurmikolla, jolloin vesi päätyy takaisin nurmikkoon. 

Muista siis nostaa ruohonleikkurin leikkuukorkeutta ja säästää vettä. Suosittelemme kastelemaan aina ensisijaisesti arimmat kasvit, kuten kukkaistutukset, sillä ruoho kasvaa aina takaisin. 
 

SUOSITELLUT TUOTTEET

iMOW® 5
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT
iMOW® 7 EVO
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT
RMA 239 C
AKKURUOHONLEIKKURI