Vinkkejä & inspiraatiota
Valmistele puutarhasi robottiruohonleikkuria varten
Robottiruohonleikkurin ostaminen on helppoa

Valmistele puutarhasi robottiruohonleikkuria varten

Tunnet varmasti kaikki robottiruohonleikkurin edut, kuten sen, että sinulla jää enemmän aikaa muuhun samalla kun nurmikosta tulee tyylikäs ruohosilpun tarjoaman luonnollisen lannoituksen ansiosta. Valitse, osta ja asenna!

8 vinkkiä robottiruohonleikkurin ostoon:

1. Laske nurmikon koko

Eri mallit sopivat erikokoisille nurmikoille ja erilaisille kaltevuuksille. Kenties tiedät nurmikon koon jo talon ostohetkellä? Saat sen myös helposti selville esimerkiksi Google Mapsin mittaustoiminnon avulla. Mikäli käytät Google Mapsia, syötä osoite ja valitse satelliittinäkymä, niin saat kuvan puutarhastasi. Klikkaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella puutarhaa ja valitse "Mittaa etäisyys". Sen jälkeen voit piirtää polun puutarhan ympäri saadaksesi koon laskettuna sekä metreinä että neliöinä. Kirjoita tulos muistiin ja siirry seuraavaan kohtaan.

2. Laske nurmikon kaltevuus

Eri mallit selviytyvät eri kaltevuuksista. STIHL ilmoittaa kaltevuuden prosentteina. Prosenttiluku tarkoittaa enimmäiskaltevuutta, josta iMOW® suoriutuu. Mikäli haluat laskea prosentuaalisen kaltevuuden vain osalle nurmikkoa, laske seuraavan esimerkin mukaan: Laske alueen, jonka pituus on 500 cm (mittaa etäisyys vaakasuunnassa) ja korkeusero 100 cm, kaltevuus kaavalla 100/500=0,2. Luku kerrotaan 100:lla prosenttiluvun saamiseksi. Tässä tapauksessa 100 x 0,2=20, mikä tarkoittaa, että kaltevuus on 20%. Merkitse kaltevuus muistiin ja siirry seuraavaan kohtaan.

 3. Vertaile eri malleja

Laskettuasi nurmikon koon ja jyrkimpien kohtien kaltevuuden täytä tiedot tähän löytääksesi puutarhaasi sopivan mallin. STIHL valikoimassa on kaikkea aina 800 m2:n nurmikoista suoriutuvista robottiruohonleikkureista malleihin, jotka selviytyvät ongelmitta jyrkistä kaltevuuksista tai suurista, jopa 5 000 m2:n nurmikoista. Mikäli valintasi osuu kahden suositellun mallin väliin, valitse tehokkaampi iMOW®.

4. Maksa heti tai kuukausimaksulla 

Löysitkö suosikkimallisi? Maksa heti tai valitse STIHL All Inclusive -sopimus ja maksa kuukausittain. Voit jakaa maksut 60 kuukaudelle kertasuorituksen sijaan, ja saat robottiruohonleikkurin omaksesi pienemmällä kuukausihinnalla kuluvalla kaudella. Kun rahoituskausi on ohi, voit pitää iMOW® -leikkurisi tai vaihtaa sen uuteen! Asennus, talvihuolto ja talvisäilytys sisältyvät hintaan.

5. Rajaa alueet, joihin robottiruohonleikkuri voi jäädä kiinni

Valitsemastasi mallista riippumatta puutarhassa on luultavasti alueita, joissa rajalangan säätämistä tai muita säätöjä voidaan tarvita asennuksen jälkeen. Nurmikolla voi olla rinne, joka muuttuu sateella liukkaaksi, tai irtonaista multaa, jossa se voi lähteä liukuun ja jäädä kiinni pehmeään maahan. Helpottaaksesi iMOW® -leikkurin kulkua rajaa seuraavat alueet asennuksen aikana rajalangalla tai yli 8 cm:n korkuisilla luonnonkivillä tai suurilla ruukuilla, jotka saavat robottiruohonleikkurin vaihtamaan suuntaa:

 • Rajaa jyrkät rinteet, jotka ylittävät robottiruohonleikkurin kapasiteetin (eri malleilla on eri kapasiteetit). Enimmäiskaltevuus on 15 astetta / 27 % rajalangan sijaitessa keskellä rinnettä. Mikäli rajalanka sijoitetaan ennen rinnettä tai tasaiselle nurmikolle rinteen jälkeen, suoriutuu iMOW® rinteen määritellystä enimmäiskaltevuudesta.
   
 • Asenna rajalanka kukkapenkkien, pienten koristepensaiden tai muiden kiinteiden alle 8 cm:n korkuisten kohteiden ympärille suojataksesi ne. Törmäysanturit tunnistavat yli 8 cm:n korkuiset esteet.
   
 • Rajaa juuri kylvetyt alueet ilmavalla mullalla, jotta robottiruohonleikkuri ei liu’u sateella.
   
 •  Rajaa puutarhan vesialueet tai lähellä suuria tasoeroja olevat alueet, jotta robottiruohonleikkuri ei kaadu tai kaada mitään. Asennuksen aikana voidaan rajalanka asentaa 1 metrin etäisyydelle.
   
 • Rajaa tarvittaessa kuopat ja epätasaisuudet, joihin robottiruohonleikkuri voi jäädä kiinni. Se voi kulkea esim. polkujen ja kapeiden käytävien yli, mikäli maa on tasainen.

6. Asenna robottiruohonleikkuri itse – tai anna meidän tehdä se

iMOW® on helppo asentaa, mutta jälleenmyyjämme tekee sen mielellään puolestasi! Nurmikko on hyvä leikata ennen aloittamista. Kun olet asentanut latausaseman ja joko kaivanut rajalangan maahan (enintään 10 cm:ä maanpinnan alapuolelle), tai kiinnittänyt sen kaapelikiinnikkeillä maan päälle (ruoho kasvaa nopeasti rajalangan päälle ja piilottaa sen kokonaan), seuraa muutamia yksinkertaisia vaiheita iMOW®-leikkurin näytöllä. Klikkaa tästä nähdäksesi miten asennus tehdään!

7. Ohjaa nurmikonleikkuuta riippumatosta käsin – jos haluat

Kun robottiruohonleikkuri on asennettu ja valmis, voit nauttia ammattilaisen työstä rentoutuessasi. Haluatko tietää kuinka paljon aikaa voit säästää? Klikkaa tästä.

Mikäli olet valinnut RMI PC -mallin, voit ohjata sitä sovelluksen avulla älypuhelimella tai tabletilla, jossa on Wifi- tai Bluetooth-yhteys. Uuden sukupolven iMOW® robottiruohonleikkurin MY iMOW® sovelluksen avulla näet missä iMOW® on, päivität leikkuuaikataulun tai annat sen keskittyä hieman enemmän tiettyihin vyöhykkeisiin. Näet myös, jos robottiruohonleikkuri on jäänyt kiinni johonkin, kun terä tarvitsee vaihtaa tai on huollon aika. Täällä voit myös lähettää komentoja iMOW® robottiruohonleikkurille. Uuden iMOW® EVO -robottiruohonleikkurin voi myös yhdistää mobiiliverkkoon, mikä antaa sinulle entistä suuremman vapauden. Täällä saat yleiskatsauksen kaikista malleista, vertaat niiden eri ominaisuuksia ja valitset tarpeisiisi sopivan. 

8. Muista poistaa lelut ja muut välineet nurmikolta

iMOW®-leikkurin törmäysanturit tunnistavat kaikki yli 8 cm:n esteet. Robottiruohonleikkuri vaihtaa silloin suuntaa ja jatkaa leikkaamista toisella alueella. Pienet esineet, kuten lelut ja varvassandaalit, tulee kerätä pois nurmikolta ennen kuin robotti aloittaa leikkaamisen. Älä myöskään anna lasten tai lemmikkieläinten leikkiä puutarhassa ilman valvontaa, kun iMOW® leikkaa.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA iMOW®-LEIKKURISTA

Lopussa muutama kysymys, jotka on hyvä pitää mielessä STIHL iMOW®-leikkuria valittaessa:

Voinko jakaa robottiruohonleikkurini naapurien kanssa?
Kyllä, jos puutarhanne ovat aivan vierekkäin eikä välissä ole tietä. Rajalanka tulee asentaa molempien puutarhojen ympärille ja robottiruohonleikkurin kapasiteetin tulee kattaa molemmat puutarhat. 

Voiko iMOW® leikata öisin?
Koska monet pienet eläimet, kuten rupikonnat, sammakot ja siilit, ovat aktiivisia yö- ja hämäräaikaan, suosittelemme leikkaamaan vain päiväsaikaan. iMOW® on esiohjelmoitu leikkaamaan vain päivällä ja on niin tehokas, ettei sen tarvitse leikata yöllä. 

Onko iMOW®-leikkurissa varkaussuoja?
Kaikissa iMOW®-malleissa on hälytin, joka aktivoituu laitetta nostettaessa. Voit myös lisätä asetuksiin henkilökohtaisen PIN-koodin, joka tarvitaan iMOW® -leikkurin käynnistämiseksi keskeytyksen jälkeen. C-malleissa on myös niin kutsuttu geofence – saat sovellukseesi ilmoituksen, mikäli iMOW®-leikkurisi poistuu nurmikolta. "Find my iMOW®" -toiminto osoittaa tarkasti leikkurisi sijainnin.

Mitä turvajärjestelmiä iMOW®-leikkurissa on?
Tuplahiottu terä on tehokas, ja terän ympärillä on reilu turvaväli. iMOW®-leikkurin terä pysähtyy heti, jos laitetta yritetään nostaa. Leikkurissa on selkeä STOP-painike, jota painamalla iMOW®-leikkurin voi tarvittaessa sammuttaa.

Miten suojaan iMOW®-leikkurin ukonilmalta?
Siirrä iMOW® pois latausasemasta, irrota rajalanka latausasemasta ja vedä virtajohto seinästä ukonilman varalta.

Onnea robottiruohonleikkurin valintaan! Löydät lähimmän jälleenmyyjäsi täältä.
 

suositellut tuotteet

iMOW® 5
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT
iMOW® 7 EVO
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT

Saatat pitää myös näistä