Vinkkejä & inspiraatiota
Täydellisen nurmikon salaisuus – näin vältät tavallisimmat virheet
Näin saat täydellisen nurmikon

Täydellisen nurmikon salaisuus – näin vältät tavallisimmat virheet

Kuinka saan täydellisen nurmikon? Robottiruohonleikkuri tekee paljon työtä sen eteen, mutta jos haluat nurmikosta vieläkin vihreämmän, on olemassa muutamia keinoja. Puutarhuri Lisa Andersson listasi neljä suosikkiaan. 

Leikkaa usein, mutta älä leikkaa liikaa

Tunnistat luultavasti ajatuksen "Annan ruohon kasvaa kunnolla ennen kuin leikkaan sen". Se on itse asiassa yksi yleisimmistä virheistämme. Nurmikko tulisi leikata sesonkiaikana noin neljän päivän välein. Hyvä tapa on leikata ruohoa 1–2 senttimetriä kerrallaan ja enintään kolmasosa ruohon pituudesta yhdellä kertaa. Mikäli nurmikko leikataan liian lyhyeksi, se kellastuu ja kasvu heikkenee. Nykyisiin robottiruohonleikkureihin on helppo asettaa leikkuukorkeus ja se, miten usein ruoho leikataan. Näin saat enemmän aikaa muille asioille. Tutustu iMOW-robottiruohonleikkuriin täällä.

Kastele oikein

Kuinka usein ja kuinka paljon nurmikkoa tulee kastella, riippuu siitä, onko sinulla vasta kylvetty vai vanha nurmikko. Vasta kylvetty nurmikko kastellaan mieluiten pari kertaa päivässä pienellä määrällä vettä kerrallaan, jotta siemenet eivät nouse pintaan ja kasaudu yhteen. Vanhan nurmikon suhteen toimitaan päinvastoin. Kastele harvoin, mutta reilusti. Maaperän tulee olla kostea 10 senttimetrin syvyyteen asti. Kastele aamulla tai illalla, muuten suuri osa vedestä haihtuu päivän aikana.

Muista lannoittaa

Lannoitus on välttämätöntä, mikäli haluat vihreämmän nurmikon kuin naapurilla. Lannoitus nopeuttaa ruohon kasvua ja luo tiheitä juuria, jotka vaikeuttavat sammalen tunkeutumista nurmikkoon. Kellastuva nurmikko, joka ei kärsi kuivuudesta, saattaa tarvita enemmän lannoitetta. Lannoita kerran kuukaudessa huhti- ja syyskuun välisenä aikana, mutta vältä lannoittamista heinäkuussa. Lannoita ensimmäisellä kerralla rautasulfaattia sisältävällä tuotteella, joka kuihduttaa sammalen pois ja kiihdyttää ruohon kasvua. Ongelmia rikkaruohojen kanssa? Lannoita nurmikko rikkaruohoja hävittävällä lannoitteella, esim. Algomin-nurmikkolannoitteella, touko-/kesäkuussa, kun maaperän lämpötila on vähintään 15 astetta. Käytä mielellään erilaisia ​​lannoitteita, koska kaikissa on erilainen koostumus.

Jätä ohut kerros ruohosilppua nurmikolle

Leikatun nurmikon pinnalle on hyvä jättää ohut kerros ruohosilppua, sillä se suojaa nurmikkoa ja palauttaa tärkeitä humusaineita maaperään. Paksu kerros ruohosilppua voi sen sijaan tukahduttaa nurmikon. Nykyään robottiruohonleikkuri tekee tämän työn automaattisesti. Myös monissa ruohonleikkureissa on mulcher-toiminto, joka hienontaa ruohosilpun tasaisesti nurmikon pinnalle.

 

suositellut tuotteet

iMOW® 5 EVO
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT
RMA 339 C
Akkuruohonleikkuri

Saatat pitää myös näistä