Vinkkejä & inspiraatiota
Suunnittele puutarhasi, ennen kuin aloitat työt
Vinkkejä unelmien puutarhan suunnitteluun

Suunnittele puutarhasi, ennen kuin aloitat työt

Onko aika suunnitella unelmien puutarha? STIHL puutarha-asiantuntija Madeleine Huber antaa parhaat vinkkinsä kasvien, leikkialueiden ja oleskelualueiden suunnitteluun. Aloita suunnittelu!

Madeleine Huberilla on usean vuoden kokemus puutarhasuunnittelusta, hän johtaa Mindful Gardenia ja kuuluu STIHL puutarha-asiantuntijoiden ryhmään. Hän tietää, että unelmien puutarhan luominen vaatii sekä suunnittelua että kärsivällisyyttä. Hän tietää myös, että monet meistä aloittavat väärästä päästä:

– Aloitamme ostamalla kauniita kasveja sen sijaan että selvittäisimme, millaiset olosuhteet ne tarvitsevat viihtyäkseen. Se on helposti tehty. Kun rahat loppuvat ja lopputulosta ei saavuteta, huomataan, että tarvitaan suunnitelma ja hankitaan kenties apua. Tarpeeton ja kallis tapa, joka olisi voitu välttää, jos suunnitelma olisi tehty jo alussa, sanoo Madeleine Huber ja antaa vinkkejä mitä sinun tulisi huomioida ennen puutarhaprojektin aloittamista.

Puutarhan olosuhteet

Mitä luonnollisia olosuhteita tontti tarjoaa? Tulevatko istuttamasi kasvit viihtymään maaperässä? Kauniin ja käytännöllisen puutarhan luomiseksi täytyy joskus luopua joistakin ideoista ja sopeuttaa suunnitelmat oman puutarhan mukaan.

Perheen tarpeet

Mihin haluatte käyttää puutarhaanne? Kasvien kasvatukseen, leikkiin ja urheiluun vai virkistymiseen ja rentoutumiseen? On tärkeää miettiä asiaa, ennen kuin käynnistät suunnitelman.

Tee suunnitelma koko vuodeksi

Milloin perheesi viettää aikaa puutarhassa? Matkustatteko lomalla? Istuta kasveja, jotka kukkivat aikaisin keväällä tai loppukesällä. Anna robottiruohonleikkurin hoitaa nurmikonleikkuu loman aikana. Valitse tietoisesti kasveja, jotka kukkivat kevättalvesta myöhäiseen syksyyn. Huomaa, että rungot ja koristeheinät ovat näyttäviä talvella. 

Kuinka paljon aikaa haluat käyttää puutarhanhoitoon?

Oletko kiinnostunut puutarhanhoidosta ja rakastat upottaa sormet multaan? Vai haluatko rentoutua ja nauttia puutarhasta sen sijaan, että työskentelet siellä? On paljon kauniita ja helppohoitoisia kasveja, puita ja pensaita, joista ei tarvitse paljon huolehtia. Suuri nurmikko vie paljon aikaa – ehkä se kannattaa kivetä, rakentaa patio tai sijoittaa robottiruohonleikkuriin työmäärän vähentämiseksi?

Luonnostele ja piirrä

Tee luonnos nykyisestä puutarhastasi ja piirrä siihen ne kohdat, jotka haluat lisätä. Mieti vaihtoehtoja, luonnostele ja luonnostele uudelleen. Kun olet tyytyväinen, merkitse kohdat tontille saadaksesi selkeämmän kuvan lopputuloksesta.

Tee budjetti

Tuleeko unelmiesi puutarhasta liian kallis? Jaa siinä tapauksessa työ pidemmälle ajalle. Aloita suunnitelman teolla ja toteuta yksi tai muutama kohta joka vuosi.

Onnea matkaan!

 

suositellut tuotteet

RMI 422
IMOW ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT
RMI 632 P
IMOW ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT

Saatat pitää myös näistä