Vinkkejä & inspiraatiota Puutarhanhoito STIHL akkujärjestelmän edut

Litiumakut antavat tehoa STIHL puutarhakoneisiin

STIHL akkujärjestelmän edut

Ladattavissa puutarhakoneissamme käytetään vain korkeimpien turvallisuusstandardien mukaisia ​​litiumakkuja, joita kutsutaan myös litiumioniakuiksi. Mitkä ovat niiden edut? Kuinka kauan lataaminen kestää? Täytyykö akun olla tyhjä, ennen kuin se voidaan ladata uudelleen? Pian olet akkujemme asiantuntija!

Yksi akku – monta laitetta

Voit käyttää samaa ladattavaa litiumioniakkua kaikissa saman akkujärjestelmän puutarhakoneissa – AS, AK tai AP. AI-mallien akut ovat integroituja, eikä niitä voi vaihtaa eri laitteiden välillä. Lue lisää eri järjestelmistä täältä.

Näin lataat uuden akun

Monet uskovat, että käyttöä odottavien akkujen lataus purkautuu jälleenmyyjän luona, mutta STIHL litiumioniakut eivät purkaudu itsestään. Ne säilyttävät tehtaalla ladatun 30% varauksen. Lataa akku 80–100 prosentin kapasiteettiin ennen käyttöä. Valitsemastasi akusta riippuen lataaminen kestää 30 minuutista 4,5 tuntiin.

Kuinka kauan laitetta voidaan käyttää ennen kuin on aika ladata akku?

Aika vaihtelee laitteen ja käytön mukaan. Hyvä vinkki on ostaa kaksi tai useampia akkuja, jotta voit jatkaa työskentelyä toisen akun lataamisen aikana. Lue lisää eri akkujärjestelmistä täältä.

Haluatko ladata nopeammin?

Lataat akun täyteen valitsemasi akun mukaan 30 minuutista 4,5 tuntiin. Mikäli haluat ladata nopeammin, valitse pikalaturi (soveltuu AK- ja AP-järjestelmiin). Voit myös ostaa kaksi tai useampia akkua ja vaihdella niiden välillä, jotta sinun ei tarvitse odottaa akun latautumista.

Ei muisti-ilmiötä

Voiko akuissa olla muisti? Tiesitkö, että joidenkin akkujen kapasiteetti alenee ajan myötä, jos niitä ei pureta välillä tyhjäksi ennen täyteen lataamista. Tätä kutsutaan muisti-ilmiöksi, eli akku muistaa viimeksi käytetyn energiatason koko kapasiteetin sijaan. Tämä ei koske STIHL litiumioniakkuja, joiden kapasiteetti alenee vain 1–3% vuodessa.

Onko vaarallista ladata akkua liian kauan? Voiko se ylikuumentua?

Voiko akun ladata yöllä ilman ylikuumenemisen vaaraa? Monet akut kuumenevat latauksen aikana, mutta laadukkaissa STIHL akuissa ei ole ylikuumenemisen vaaraa. Sisäänrakennettu lämpötilasensori suojaa akkua ja keskeyttää latausprosessin, jos lämpötila nousee liian korkeaksi. Sisäänrakennettu elektroniikka myös asettaa akun valmiustilaan, jos sitä ei käytetä pitkään aikaan, ja estää akun varaustason liiallisen purkautumisen.

Säilytä akut kuivassa paikassa ja oikeassa lämpötilassa

Säilytä akut 5–40 °C lämpötilassa ja kosteudelta, sateelta sekä liian alhaiselta tai liian korkealta lämpötilalta suojattuna. Vaikkapa kellarissa tai autotallissa.

Matala melutaso

Hiljaiset akkukäyttöiset laitteet eivät häiritse naapureita ja sopivat siksi hyvin puutarhatöihin.

Merkkivalo näyttää lataustason ja mahdolliset viat

Neljä vihreää LED-valoa osoittavat akun lataustason. Neljä vihreää valoa tarkoittaa 80–100% varausta. Kolme valoa tarkoittaa 60–80% varausta. Kaksi tarkoittaa 40–60%, ja yksi vihreä valo tarkoittaa 20–40% varausta. Mikäli viimeinen vihreä valo vilkkuu, on aika ladata akku. Jos valot ovat punaiset, akku on liian kylmä tai liian kuuma tai siinä on toimintahäiriö. Mikäli epäilet toimintahäiriötä, poista akku ja aseta se takaisin paikoilleen. Jos valo vilkkuu edelleen, ota yhteyttä jälleenmyyjään.

Onnea matkaan!

Saatat pitää myös näistä