Vinkkejä & inspiraatiota
Oikeat työvaatteet helpottavat työtä ja ehkäisevät tapaturmia

Oikeat työvaatteet helpottavat työtä ja ehkäisevät tapaturmia

Voi olla haastavaa löytää huonoilta sääolosuhteilta ja tuulelta suojaavasta materiaalista valmistetut vaatteet, jotka hengittävät ja ovat mukavat päällä. Mikäli niiden tulee myös suojata tapaturmilta metsä- ja puutarhakoneita käytettäessä, asettaa se entistä korkeammat vaatimukset vaatteille.

Viiltosuojahousut moottorisahalla työskentelyyn 

Viiltosuojahousujen käyttäminen moottorisahalla työskennellessä on halpa vakuutus. Moottorisahan ketju pyörii suurella nopeudella, ja sen hallinnan menettäminen voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen. Viiltosuojahousuissa on pitkät, monikerroksiset viiltosuoja-alueet. Kankaan pintakerroksen säikeet tukkivat teräketjun ja vetopyörän ja estävät teräketjua pyörimästä, mikäli moottorisaha osuu jalkaa vasten. 

Rikkoutuneet viiltosuojahousut tulee vaihtaa uusiin parhaan mahdollisen suojan varmistamiseksi. Huomioi myös, että erittäin likaiset housut, joissa on mm. pihkaa, suojaavat vähemmän, koska suojaavat kerrokset ovat saattaneet tarttua yhteen. 

Raivaushousut

Raivaussahalla työskenneltäessä jalkojen alaosa on erityisen alttiina iskuille, piikeille ja kosteudelle. Silloin on hyvä käyttää työhousuja, jotka on kehitetty erityisesti raivaussahoilla työskentelyyn – niin kutsuttuja raivaushousuja. Ne on vahvistettu pehmusteella polvesta alaspäin loukkaantumisen ehkäisemiseksi. Voit myös vahvistaa altistettua aluetta entisestään valitsemalla mallin, jossa on erityisesti jalkasuojaimia varten suunnitellut taskut sisäpuolella.

Valitse tarkoitusta vastaava kypärä 

Aiotko kaataa puita tai työskennellä raivaussahan kanssa? Tulisiko kypärän sopia työskentelyyn maassa vai hieman korkeammalla? Saatavilla on kaikkea aina yksinkertaisemmista visiirillä varustetuista kypäristä edistyneempiin kypäriin, joissa on etsattu visiiri, kuulonsuojaimet Bluetooth-toiminnolla, ilmanvaihto, säätöpyörä ja sadesuoja niskassa. Muista myös, että muovi heikkenee vanhetessa, ja kypärä tulisi vaihtaa 3–5 vuoden välein! Katso päivämäärämerkintä kypärän sisäpuolelta.

Tekniset vaatteet

Valitse vaatteet työ- ja sääolosuhteiden mukaan. Vartaloa lähinnä olevat tekniset vaatteet, jotka kuljettavat kosteuden pois ja ehkäisevät kylmettymistä, ovat kaiken A ja O. Tietyt materiaalit neutraloivat myös hajuja ja pysyvät pitkään raikkaina.

Työtakki 

Valitse hyvin näkyvä työtakki, jossa on hyvä istuvuus ja ilmanvaihto. Tarvitsetko takin lisätaskuilla, lämpimällä vuorella, viiltosuojalla, lisäheijastimilla tai EN 20471 -sertifioidulla huomiovärillä?

Työkäsineet 

Valitse työkäsineet tarpeidesi mukaan. Tuleeko työkäsineiden sopia metsä- ja puutarhatöihin, vaativiin kantotöihin tai teollisuustöihin? Valitse hyvän pidon antavat käsineet, jotka ovat kestävät, joustavat ja hengittävät. Kenties niiden tulee soveltua talvilämpötiloihin, olla veden- ja tuulenpitävät tai niissä on oltava viiltosuojat kämmenselässä? 

Kestävät saappaat, korkeavartiset kengät ja matalavartiset kengät

Oikeilla turvasaappailla, korkeavartisilla työkengillä ja työkengillä seisot vakaasti ja voit keskittyä tehtävääsi. Valitse vettähylkivä tai vedenpitävä malli käyttötarkoituksen mukaan. 
Mikäli työskentelet moottorisahalla, valitse malli, jossa on teräskärki ja viiltosuoja. Jos työskentelet lämpimissä olosuhteissa, hyvin hengittävät työkengät ovat hyvä valinta.

Olkaimet ja vyöt

On tärkeää, että työvaatteet istuvat kunnolla. Ehkä tarvitaan olkaimet pitämään housut paikoillaan? Tai vyö, johon voit kiinnittää kotelot, joissa työkalut ovat aina käden ulottuvilla?

Onnea matkaan!
 

suositellut tuotteet

Suojavarusteita
MSA 60 C-B
MOOTTORISAHA

Saatat pitää myös näistä