Vinkkejä & inspiraatiota
Näin puhdistat ja huollat ruohotrimmerisi
Pidä trimmerisi kunnossa asianmukaisella puhdistuksella ja huollolla

Näin puhdistat ja huollat ruohotrimmerisi

Jotta polttomoottori- tai akkukäyttöinen STIHL ruohotrimmeri toimii optimaalisesti, se on puhdistettava ja huollettava säännöllisesti. Pohjoismainen tuotekoordinaattorimme Niclas Zetterberg tarjoaa kätevän tarkistuslistan, jotta voit pitää trimmerisi kunnossa huoltojen välillä!

Trimmeristä kannattaa huolehtia koko sesongin ajan. Alta löydät tarkistuslistat sekä akkukäyttöisille että polttomoottorikäyttöisille trimmereille. 

Tarkistuslista ennen sesonkia – akkukäyttöinen ruohotrimmeri

 1. Tarkista, täytyykö ruuveja ja muttereita kiristää.
   
 2. Käytätpä sitten leikkuusiimaa tai PolyCut-teriä, laita ne vesisankoon muutamaksi päiväksi ennen käyttöä sesongin alussa. Siima pehmenee eikä katkea yhtä helposti. Suojaa siima päivänvalolta, kun sitä ei käytetä. Mikäli käytät teriä, tarkista, onko jokin teristä vaurioitunut ja tulisiko se vaihtaa. Varmista, että akku on valmiiksi ladattu! 

Tarkistuslista ennen sesonkia – polttomoottorikäyttöinen ruohotrimmeri

 1. Tarkista, täytyykö ruuveja ja muttereita kiristää.
   
 2. Tarvitseeko sinun lisätä polttoainetta? On tärkeää, että käytät trimmerissäsi kaksitahtibensiiniä (2T-pienkonebensiiniä), joka sisältää kaksitahtiöljyä. STIHL MotoMix -kaksitahtibensiinimme soveltuu täydellisesti moottorille, ja se tuottaa myös erittäin alhaiset päästöt. Yleensä ei suositella käytettäväksi yli vuoden vanhaa polttoainetta, mutta STIHL MotoMix säilyy pitkään, vähintään 2 vuotta.
   
 3. Käytätpä sitten leikkuusiimaa tai PolyCut-teriä, laita ne vesisankoon muutamaksi päiväksi ennen käyttöä sesongin alussa. Siima pehmenee eikä katkea yhtä helposti. Suojaa siima päivänvalolta, kun sitä ei käytetä. Mikäli käytät teriä, tarkista, onko jokin teristä vaurioitunut ja tulisiko se vaihtaa. Ennen sesongin alkua on hyvä tarkistaa, että kaasuttimen tyhjäkäyntiasetus toimii oikein. Mikäli leikkuulaite pyörii, kun trimmeri on asetettu tyhjäkäynnille, säädä kaasutin käyttöohjeiden mukaisesti.
   
 4. Milloin vaihdoit viimeksi sytytystulpat? Irrota sytytystulpat ja tarkista ne. Mikäli sytytystulpissa on kelta-harmaat tai ruskeat elektrodit, kaikki on kunnossa. Mikäli sytytystulpissa on jokin muu väri (nokeentuminen) tai pintaan on muodostunut karstaa, tulee ne vaihtaa tai puhdistaa (tarkista tulppien vaihtoväli trimmerin käyttöohjeesta).
   
 5. Polttoainesäiliön polttoainesuodatin tulee vaihtaa kerran vuodessa. STIHL jälleenmyyjäsi auttaa sinua mielellään.

Tarkistuslista käytön jälkeen – akku- ja polttomoottorikäyttöisille ruohotrimmereille

 1. Puhdista akku- ja polttomoottorikäyttöinen trimmeri jokaisen käytön jälkeen. Pyyhi lika kostealla liinalla ja poista ruohosilppu leikkuulaitteen ympäriltä pehmeällä harjalla.

  STIHL MultiClean
  Suosittelemme STIHL MultiClean -puhdistussuihketta, jonka voi ostaa myös Care & Clean -settinä harjan ja mikrokuituliinan kanssa. Puhdistussuihke on suunniteltu iMOW-robottiruohonleikkurille ja muille ruohonleikkureillemme, mutta se sopii yhtä hyvin trimmereillemme.
   
 2. Muista puhdistaa akkukäyttöisen trimmerin ilmanottoaukko sekä polttomoottorikäyttöisen trimmerin ilmansuodatin.
   
 3. Lataa akkukäyttöisen trimmerin akku uudelleen, jotta se on valmis seuraavaa kertaa varten. 

Onnea matkaan!
 

suositellut tuotteet

FSA 45
Akkutrimmeri
FSA 86 R
AKKUTRIMMERI

Saatat pitää myös näistä