Vinkkejä & inspiraatiota
12 tapaa päästä eroon tappajaetanoista
Tappajaetanat aiheuttavat ongelmia puutarhassa

12 tapaa päästä eroon tappajaetanoista

Tiesitkö, että tappajaetana voi munia jopa 400 munaa kesän aikana? Tässä ovat parhaat vinkkimme, joilla pääset niistä eroon jo keväällä – ennen kuin niitä ehtii tulla liikaa. Mitäpä jos rakentaisit olutansan, käyttäisit kupariteippiä tai antaisit robottiruohonleikkurin tehdä työn?

Aseta olutansoja

Tappajaetanat pitävät oluesta. Teet helposti olutansan mehu- tai maitotölkistä, jossa on kierrekorkki. Kierrä korkki auki, kaada hieman olutta sisään ja aseta tölkki kukkapenkkiin hämärään ja kosteaan paikkaan. Näin pakkaus ei erotu kasvien joukosta. Oluen haju houkuttelee etanoita, jotka ryömivät tölkkiin ja hukkuvat.

Hanki ankkoja

Miksipä et antaisi ankkojen metsästää etanoita puutarhassa? Useimmat ankat syövät mielellään etanoita. Myskiankat ovat hauskoja eivätkä pidä niin kovaa ääntä kuin muut ankat, mistä naapurit voivat olla kiitollisia.

Käy etanajahtiin

Käytä saksia, oksasaksia tai terävää lapiota ja katkaise kaula puoli senttimetriä pään takaa.

Käytä rautafosfaattia sisältäviä pellettejä

Voit myös levittää maku-aineita sisältäviä rautafosfaattipellettejä harvakseltaan puutarhaan. Sitä myydään etanoiden torjunta-aineena, ​​ja se on täysin vaaraton lapsille, lemmikeille, madoille ja hyönteisille. Etanat syövät vatsansa täyteen pellettejä, vetäytyvät piiloon ja lopulta kuolevat.

Anna robottiruohonleikkurin tehdä työ

Robottiruohonleikkuri toimii tehokkaasti etanoita vastaan. On olemassa teorioita, joiden mukaan tappajaetanat eivät pidä robottiruohonleikkurin rajalangasta eivätkä mielellään ylitä sitä. Vältä robottiruohonleikkurin käyttöä yöaikaan, koska monet eläimet liikkuvat yöllä tai hämärässä. Tutustu iMOW-robottiruohonleikkuriin täällä.

Laita etanat pakastimeen

Kerää etanat muovipussiin ja laita ne pakastimeen. Kylmyys saa ne siirtymään horrosmaiseen tilaan ennen kuolemista.

Asenna sähköaita

Matalan sähköaidan asentaminen puutarhan ympärille pitää etanat poissa. Sen jälkeen on helpompi hävittää aidan sisäpuolelle jääneet etanat.

Levitä kalkkia, sahanpurua ja kahvinpuruja

Etanat eivät pääse kalkki- tai sahanpuruesteen yli. Levitä esteitä ympäri puutarhaa ja suojattavien kasvien ympärille. Kahvinpuruilla näyttää myös olevan etanoita ehkäisevä vaikutus. Sateella vaikutus kuitenkin häviää.

Levitä jauhettuja kastanjoita

Syksyn aikana kerätyt hevoskastanjat voidaan jauhaa ja levittää ympäri puutarhaa tai suojeltavien kukkapenkkien tai viljelmien ympärille. Etanat eivät pidä kastanjasekoituksesta ja pysyvät poissa.

Aseta kupariteippiä istutuslaatikoihin ja ruukkuihin

Aseta kupariteippiä ruukkujen ja istutuslaatikoiden ympärille pitääksesi tappajaetanat poissa niitä tappamatta ja estääksesi niiden pääsyn kasvimaahasi tai suosikkikasveihisi. Etanoiden lima reagoi kupariteipin kanssa ja synnyttää pieniä sähköiskuja, jotka saavat ne kääntymään pois.

Poista lehdet ja pudonneet hedelmät

Pidä kukkapenkit siisteinä ja poimi pois etanoita houkuttelevat pudonneet hedelmät. Poista lehtikasat ja leikkaa korkea heinikko, koska etanat munivat mielellään niihin.

Vältä kastelua yöaikaan

Etanat viihtyvät erityisen hyvin märässä. Kastele mieluummin aamulla kuin illalla, jolloin ne ovat aktiivisimmillaan.

Onnea matkaan!

 

suositellut tuotteet

iMOW® 5
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT
iMOW® 5 EVO
ROBOTTIRUOHONLEIKKURIT

Saatat pitää myös näistä